Mateřská škola Ráby, okres Pardubice

Informace o zpracování osobních údajů

Jana Bednářová, DiS.  |   270x  |  

Správce údajů: Mateřská škola Ráby

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (obec/škola/školka) (ponechá se příslušná varianta) jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v ve školce. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: Mgr. Šimon Vlček, tel. 724264448, e-mail: simon.vlcek@akvlcek.cz

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy ve školce, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce/školy/školky.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy ve školce (odborně řečeno – naše /školka je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“). Jejich obecný přehled zveřejňujeme níže.
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu ms-raby@seznam.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům se musíte identifikovat a uvést na sebe kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad/do školy/do školky dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

Jaké osobní údaje v jednotlivých agendách („účelech zpracování“) zpracováváme?

Školka:

Velkou část údajů o žácích a jejich zákonných zástupcích zpracováváme, protože nám to přímo ukládají zákony či navazující prováděcí předpisy (školský zákon, zákony o zdravotním a sociálním pojištění, vyhláška o vedení dokumentace škol a školských zařízení a školní matriky, vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných a další). Takto zpracováváme především jméno a příjmení, rodné číslo, státní občanství, místo narození a místo trvalého pobytu, údaje o průběhu a výsledcích vzdělávání, údaje o zdravotní způsobilosti, jméno a příjmení zákonného zástupce, místo trvalého pobytu, adresu pro doručování písemností, telefonické spojení. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci v naší škole/školce, údaje ze školní matriky pravidelně předáváme Ministerstvu školství.

Dále zpracováváme na základě smluv údaje o našich zaměstnancích a dodavatelích či jejich zástupcích. Takto zpracováváme především jejich jmenné a kontaktní údaje, údaje o platu a odměně a dalších platbách, údaje pro zdravotní a sociální pojištění, bankovní spojení a další podobné údaje. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci v naší škole/školce, případně je předáváme na žádost nebo z důvodu plnění zákonné povinnosti ČSSZ, finanční správě, Úřadu práce ČR, zdravotním pojišťovnám.

Dále na základě plnění úkolu ve veřejném zájmu zpracováváme některé osobní údaje v dalších evidencích, například pronájmů tělocvičny, zájmových kroužků, dále pro informování na webu o školních událostech a další. V kombinaci se smlouvami zpracováváme také údaje potřebné pro školní stravování, školní výlety a zájezdy, školy v přírodě či lyžařské kurzy a další podobné agendy. S těmito údaji pracují pouze určení zaměstnanci v naší škole/školce, popř. v případě akce pořádané školou je předáváme ubytovacímu zařízení, plavecké škole, cestovní agentuře apod.

Osobní údaje uchováváme po dobu nezbytnou k účelu, pro který je zpracováváme, případně po dobu stanovenou spisovým a skartačním řádem.

Osobní údaje nepředáváme do nečlenských států Evropské Unie.

Osobní údaje nejsou předmětem automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování.

Grafika květiny
Aktuality
Zveřejněno: 14.10.2021
Uzavření MŠ 29.10.2021

UPOZORŇUJEME RODIČE, 

že MŠ bude z provozních důvodů v pátek 29.10.2021 (podzimní prázdniny) UZAVŘENA.

Zveřejněno: 14.10.2021
Projektový den v MŠ Němčice

V pátek 15.10 se zúčastníme projektu

" Vesmír "v  MŠ Němčice. Odjezd do Němčic autobusem MHD v 8.48h. Návrat dle počasí, pěšky, nebo linkovým autobusem v 11.15h.

Zveřejněno: 27.8.2021
Schůzka rodičů

Ve středu 1.9.2021 se od 16.15 hodin uskuteční schůzka rodičů.

Budou předány informace o změnách cen za stravování, elektronický způsob odhlašování a jiné důležité informace týkající se provozu MŠ.

Zveřejněno: 23.8.2021
Změna plateb od 1.9.2021

V Dokumentech naleznete změnu plateb za stravování od 1.9.2021.

Od 1.9.2021 byly změněny finanční limity na nákup potravin.

Celé znění vyhlášky naleznete ZDE 

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2021-272

Zveřejněno: 2.7.2021
Zrušení plateb

prosíme rodiče, aby si zrušili trvalý příkaz na platby za stravování v měsících červenec a srpen. Nové platby nastavit opět od 2.9.2021 do 30.6.2022.

                                    děkujeme

Zveřejněno: 28.6.2021
Uzavření MŠ

POZOR ZMĚNA

z důvodu nahlášení nízkého počtu dětí (již jen 3) bude MŠ UZAVŘENA již od 18.7.2021.

           Děkujeme za pochopení.

Zveřejněno: 23.6.2021
Výlet lodí

V úterý 29.6.2021 jedeme na výlet . Odjezd bude v 9.30h autobusem MHD a návrat ve 12.10h též autobusem MHD.  Do batůžku si děti vezmou pití a nějakou dobrotu (NEČOKOLÁDOVOU)  a oblečení dle počasí.

Svačit budeme ve školce a  obědvat budeme po návratu po 12 hodině.


Zveřejněno: 30.4.2021
Docházka od 3.5.2021

Vážení rodiče, mohu poprosit o nahlášení docházky vašich dětí od pondělí 3.5.2021. Je potřeba objednat pečivo a jiné potraviny.

                         Děkuji za pochopení 

Zveřejněno: 29.4.2021
Otevření MŠ od 3.5.2021

Mateřské školy se vrací do standardního režimu – plná docházka bez testování i bez roušek. 

Zveřejněno: 26.4.2021
ZMĚNA PLATEB květen - červen

UPOZORNĚNÍ RODIČŮM !!!

Na měsíc květen a červen pozastavujeme platbu školného i stravného dětem, které nechodily v březnu a dubnu do MŠ. Stravné platí pouze děti, které MŠ navštěvují.

Zobrazit vše

Grafika květiny
Kontakty

Mateřská škola Ráby, okres Pardubice

Ráby 100,
533 52  Staré Hradiště
IČ: 70189030
466 415 806
733 539 971
ms-raby@seznam.cz
y9z9vnk

Zobrazit kontakty a mapu

Grafika květiny
Kalendář akcí

Dnes je 17. října 2021
a svátek má Hedvika.

Grafika květiny
Anketa