Mateřská škola Ráby, okres Pardubice

Informace o zpracování osobních údajů

Jana Bednářová, DiS.  |   134x  |  

Správce údajů: Mateřská škola Ráby

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (obec/škola/školka) (ponechá se příslušná varianta) jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v ve školce. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: Mgr. Šimon Vlček, tel. 724264448, e-mail: simon.vlcek@akvlcek.cz

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy ve školce, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce/školy/školky.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy ve školce (odborně řečeno – naše /školka je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“). Jejich obecný přehled zveřejňujeme níže.
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu ms-raby@seznam.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům se musíte identifikovat a uvést na sebe kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad/do školy/do školky dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

Jaké osobní údaje v jednotlivých agendách („účelech zpracování“) zpracováváme?

Školka:

Velkou část údajů o žácích a jejich zákonných zástupcích zpracováváme, protože nám to přímo ukládají zákony či navazující prováděcí předpisy (školský zákon, zákony o zdravotním a sociálním pojištění, vyhláška o vedení dokumentace škol a školských zařízení a školní matriky, vyhláška o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných a další). Takto zpracováváme především jméno a příjmení, rodné číslo, státní občanství, místo narození a místo trvalého pobytu, údaje o průběhu a výsledcích vzdělávání, údaje o zdravotní způsobilosti, jméno a příjmení zákonného zástupce, místo trvalého pobytu, adresu pro doručování písemností, telefonické spojení. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci v naší škole/školce, údaje ze školní matriky pravidelně předáváme Ministerstvu školství.

Dále zpracováváme na základě smluv údaje o našich zaměstnancích a dodavatelích či jejich zástupcích. Takto zpracováváme především jejich jmenné a kontaktní údaje, údaje o platu a odměně a dalších platbách, údaje pro zdravotní a sociální pojištění, bankovní spojení a další podobné údaje. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci v naší škole/školce, případně je předáváme na žádost nebo z důvodu plnění zákonné povinnosti ČSSZ, finanční správě, Úřadu práce ČR, zdravotním pojišťovnám.

Dále na základě plnění úkolu ve veřejném zájmu zpracováváme některé osobní údaje v dalších evidencích, například pronájmů tělocvičny, zájmových kroužků, dále pro informování na webu o školních událostech a další. V kombinaci se smlouvami zpracováváme také údaje potřebné pro školní stravování, školní výlety a zájezdy, školy v přírodě či lyžařské kurzy a další podobné agendy. S těmito údaji pracují pouze určení zaměstnanci v naší škole/školce, popř. v případě akce pořádané školou je předáváme ubytovacímu zařízení, plavecké škole, cestovní agentuře apod.

Osobní údaje uchováváme po dobu nezbytnou k účelu, pro který je zpracováváme, případně po dobu stanovenou spisovým a skartačním řádem.

Osobní údaje nepředáváme do nečlenských států Evropské Unie.

Osobní údaje nejsou předmětem automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování.

Grafika květiny
Aktuality
Zveřejněno: 7.4.2021
MŠ se v pondělí 12.4.2021 otevírá

Za mimořádných opatření se MŠ v pondělí otevře. Prosíme rodiče dětí, kterých se nástup týká, aby nahlásili, zda děti v pondělí nastoupí. Je  potřeba objednat pečivo a nakoupit potraviny. Děkujeme 

Zveřejněno: 31.3.2021
Cesta za pokladem

Ve čtvrtek 1.4.2021 od 12 hodin bude pro  naše dětičky připravena cesta za pokladem. Více se dovíte zítra na stránkách :-)


Zveřejněno: 28.3.2021
První fáze rozvolňování v MŠ

       Pravděpodobné datum otevření  je                                         12.4.2021

A to pouze povinné předškolní vzdělávání, ve skupinách max. po 15 dětech.

Zveřejněno: 27.2.2021
UZAVŘENÍ MŠ


               Z nařízení vlády bude

                        od 1.3. 2021

                Mateřská škola Ráby

                          UZAVŘENA

        po dobu 3 týdnů (1.3. - 21.3.2021)


Školy, školky, dětské skupiny

  • Od pondělí 1. března se zavřou školy, školky i dětské skupiny, a to s výjimkou těch při zdravotnických zařízeních. Zavřená budou také zařízení pro menší děti, než jsou ve školkách, dříve známých jako jesle
Zveřejněno: 22.2.2021
Docházka od 1.3.2021

Vážení rodiče,

ráda bych Vás poprosila o nahlášení docházky vašich dětí na pondělí 1.3.2021. Je potřeba objednat pečivo a jiné potraviny tak, aby toho nebylo málo, nebo naopak moc :-)

Přihlásit se můžete  nejlépe do čtvrkta 25.2. SMS zprávou na tel. 724226624 - p. kuchařka P.Tupá

Děkuji za pochopení

Zveřejněno: 17.2.2021
Konec karantény

Tak se bohužel potvrdil další pozitivní test a KARANTÉNA bude prodloužena minimálně do neděle 28.2.2021.

Zveřejněno: 16.2.2021
MŠ UZAVŘENA - KARANTÉNA

Z důvodu pozitivního testu u jednoho z dětí na Covid je MŠ Ráby z rozhodnutí hygieny od středy 17.2. do pondělí 22.2.2021 UZAVŘENA.

Zveřejněno: 8.2.2021
Jarní prázdniny 15.2. - 19.2.2021

O jarních prázdninách je Mateřská škola v provozu bez omezení :-)


Zveřejněno: 4.2.2021
Karneval v MŠ

V pátek 12.2.2021 bude ve školce KARNEVAL.  Připravte prosím dětem masky. V masce už mohou ráno přijít.

Zveřejněno: 27.11.2020
MŠ 23.12.2020 bude uzavřena

Vzhledem k nízkému počtu nahlášených dětí (pouze 1) bude MŠ ve středu 23.12.2020 UZAVŘENA.

Zobrazit vše

Grafika květiny
Kontakty

Mateřská škola Ráby, okres Pardubice

Ráby 100,
533 52  Staré Hradiště
IČ: 70189030
466 415 806
733 539 971
ms-raby@seznam.cz
y9z9vnk

Zobrazit kontakty a mapu

Grafika květiny
Kalendář akcí

Dnes je 13. dubna 2021
a svátek má Aleš.

Grafika květiny
Anketa